Zoek

Jan, Piet, Joris en Corneel

Een rij stoere oude Amerikaanse Eiken op Valkenheide. tegenover de meest noordelijke vijver. Ooit onderdeel van één van de statige lanen op het Landgoed.

Ik woon hier al bijna 40 jaar en noem ze al die tijd al Jan, Piet, Joris en Corneel. Stoere bomen die er al rond 1912 zijn geplant. 

Wat hebben deze bomen door de jaren heen al niet meegemaakt!! Vele jongeren zien passeren en 2 oorlogen doorstaan. Maar ook trouw alle seizoenen doorgelopen en gezamenlijk heel groot en sterk geworden. Wat een prachtig stel samen!!

Tot de Valwind van 18 juni, 2021. Hun armen werden door het natuurgeweld afgerukt en een heel eind ver op neer gesmeten. Later ook nog (te) rigoureus gesnoeid, voor de veiligheid. Maar, ze staan er nog en vormen ondertussen weer veelvuldig nieuwe takken. Misschien wat gehavend maar nog altijd duidelijk aanwezig op het Landgoed.

Mijn Jan , Piet , Joris en Corneel, op naar de volgende 100 jaar!!

Groetjes Marie van Rhenen-van den Heuvel.

 

 

ps. Corneel, de meest rechtse boom op de rij, heeft de eerste en meeste klappen opgevangen en dat vind ik de stoerste en markantste boom.

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »