Zoek

Afscheid van Henk van den Beld

Tijdens de jaarvergadering van 22 april 2010 nam Henk van den Beld afscheid als voorzitter van de Cultuurhistorische Commissie en als vicevoorzitter van onze vereniging. 

Henk heeft zich meer dan 12 jaar intensief en op zijn eigen karakteristieke wijze ingezet als voorzitter van de Cultuurhistorische Commissie. Onder zijn leiding heeft deze commissie zich ingezet voor bescherming, bestudering en presentatie van het historisch erfgoed van Maarn en Maarsbergen. Hoogtepunten hierbij waren een reeks Open Monumentendagen waarbij de vele bezoekers kennis konden maken met wat Maarn en Maarsbergen in historisch opzicht te bieden hebben.

Ook kwam onder zijn voorzitterschap de Cultuurhistorische Waardenkaart tot stand. Deze kaart laat de ontwikkeling van Maarn en Maarsbergen in stappen door de tijd zien en geeft een visuele inventaris van wat er op cultuurhistorische gebied in onze dorpen te genieten is. Inmiddels heeft de gemeente Utrechtse Heuvelrug dit idee overgenomen en gaat een Cultuurhistorische Waarden- en Beleidskaart produceren.

Ook aan het uitgebreide netwerk van Henk en zijn niet geringe kwaliteiten als ‘fund raiser’ heeft de commissie en de vereniging veel te danken. Ook in het bestuur van de vereniging Maarn-Maarsbergen Natuurlijk speelde Henk in al die jaren zijn eigen rol. Altijd op de bres voor behoud van ons historisch erfgoed ging hij de soms pittige discussies niet uit de weg. Dit alles was aanleiding voor Geert, onze voorzitter, om hem tijdens de jaarvergadering met een passende toespraak in het zonnetje te zetten. Hij kreeg ook een presentje namens de vereniging en Henk’s echtgenote Annie werd in de bloemetjes gezet voor haar veelvuldige assistentie bij de Open Monumentendagen en de uitstekende verzorging bij de CHC vergaderingen bij hen aan huis.

Het voorstel van Geert om Henk tot erelid te benoemen werd met applaus door de vergadering aangenomen. Henk wordt in beide functies opgevolgd door Thijs Meinders.

Op de foto ziet u Thijs Mijnders (l) en Henk van den Beld (r)

Voorzitter Geert Kappe feliciteert Henk met het erelidmaatschap

Afscheid!!!

Op 20 april mocht ik afscheid nemen van de Cultuurhistorische Commissie Maarn-Maarsbergen (CHC). De commissie is opgericht in november 1997 en sinds dat tijdstip mochten wij met een team van vrijwilligers werken aan de betere leefbaarheid van Maarn en Maarsbergen. Ik heb hier met genoegen leiding aan mogen geven. De cultuurhistorie werd op de kaart gezet, monumentale panden en landschappen in boekjes beschreven, Tuindorp behouden en veel meer. Er is draagvlak gekweekt voor de schoonheid van onze dorpen, omgeven door prachtige historische buitenplaatsen. Het afscheid van de CHC vond plaats in een gezellig samenzijn op de boerderij De Brink van allen die van het begin af samengewerkt hebben (zie foto). Jammer, dat Wim Arendsen die met vakantie was ontbreekt op de foto. Wim heeft ontzettend veel werk voor onze commissie verricht. Als medebestuurslid en vicevoorzitter van MMN heb ik in de ledenvergadering van 22 april afscheid genomen van het bestuur van de vereniging. De toespraak, de bloemen voor mijn vrouw en het verlenen van het erelidmaatschap heeft mij erg goed gedaan. Allen die hier bij betrokken waren wil ik hartelijk danken voor de meer dan 12 jaar prettige samenwerking en wil ik feliciteren met het bereikte resultaat.

Met vriendelijke groet, Annie en Henk van den Beld

Bij het afscheid van Henk werd onderstaande foto van de leden en oudleden van de CHC gemaakt, staande voor boerderij de Brink.

Van links naar rechts: Thijs Meinders (onze nieuwe voorzitter), Marjolein Copier, Bob Laporte (oudlid), Henk van den Beld (scheidend voorzitter) met echtgenote Annie met daarachter Cees van Lambalgen, Rien Pater, Gijs van Roekel (secretaris), Ad de Jong (adviseur), David Vroon (oudlid), Nicole van der Schaaf en Eric Somsen (oudlid)

door: Gijs van Roekel

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »