Zoek

Biodiversiteit van ‘GoedVolk’

De biodiversiteit staat hoog op de agenda van Maarn Maarsbergen Natuurlijk. Met diverse plaatselijke activiteiten besteden we aandacht aan de biodiversiteit in de bermen, tuinen en de grijs/groene openbare ruimten. Denk hierbij aan de lezingen en excursies, de activiteiten van kind en natuur en de Dorpsmoestuin. We sluiten ook aan bij gemeentelijke, provinciale of landelijke initiatieven. Denk hierbij aan het project “Jouw Heuvelrugtuin” van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en deelname aan de werkgroep biodiversiteit van GoedVolk.

Maarn Maarsbergen Natuurlijk participeert in de werkgroep Biodiversiteit van GoedVolk. GoedVolk is een burgerinitiatief voor en door de inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.
De inzet van de werkgroep biodiversiteit en Maarn Maarsbergen Natuurlijk zijn positieve acties waarbij inwoners worden verleid en geënthousiasmeerd tot groene acties.

Biodiversiteit is een term voor alle verschillende soorten die we op aarde hebben. Het is belangrijk dat er variatie is om het evenwicht in de natuur te behouden. Het verlies van biodiversiteit is wereldwijd een groot probleem. Want als gevolg van niet-duurzame landbouw en bosbouw, woningbouw en vervuiling, verdwijnt leefgebied voor dieren en planten. Minder insecten veroorzaakt bijvoorbeeld minder vogels. En bijen zijn belangrijk voor de bestuiving van ons voedsel. 

Bent u nieuwsgierig naar de activiteiten zie https://www.iedereenisgoedvolk.nl/biodiversiteit

Voor vragen of iets anders excursies@mmnatuurlijk.nl

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »