Zoek
Monumenten

De gemeentelijke monumentenlijst is ambtelijk vastgesteld, maar door de gemeenteraad nog niet bevestigd. Aan het samenstellen van deze lijst heeft de commissie daadwerkelijk inhoud gegeven en heeft inhoudelijk met de ambtenaren van de gemeente Maarn en de Utrechtse Monumentencommissie hieraan vormgegeven.

Zowel de lijst met rijks- als met conceptgemeentelijke monumenten is, met instemming van de gemeenteraad, opgenomen in het SPOU boekwerk Maarn, geschiedenis en architectuur. De commissie maakte deel uit van de redactie commissie van het boek ‘Maarn, Geschiedenis en Architectuur‘ en heeft inhoudelijk veel informatie verstrekt aan de schrijvers. Daarnaast is veel correctiewerk verricht.

Het boek is een uitgave in de reeks van de monumenten-inventarisatie Utrecht. Vermeldenswaard is zeker ook de uitgave van het boekwerk “de boerderij De Brink te Maarsbergen“, herinneringen van de heer J.W.G. Laporte, dat onder auspiciën van de CHC is uitgegeven.

Buitenplaats Huis te Maarn Buitenplaats, tennisbaan en huisje, diverse objecten, chauffeurswoning, stalling/garage Amersfoortseweg 2-4a
Buitenplaats ‘t Stort Villa ’t Stort, koetshuis Amersfoortseweg 7-9
Villa Anderstein Landhuis, zwembad en kleedhokje Woudenbergseweg 9 Andersteinweg 2
Landhuis Landeck Inclusief tuin Dwarsweg 2
Nieuw Altena Langhuisboerderij Griftdijk 3
De Hoogt Landhuis, dienstwoning en garage De Hoogt 2-6
De Laagt Berghuisje, jachthuis, koepel, paardenstal en tuinaanleg De Laagt 8
Landgoed Maarsbergen Kasteel, orangerie, duiventoren, schuur(gekoppeld), zwembad, badhuisje, grafheuvel, hekken, eendenkooi Maarnse Grindweg 30-36
De Brink Langhuisboerderij Maarnse Grindweg 47
De Cruyvoort Langhuisboerderij Maarnse Grindweg 49
Tolhuis Vrijstaand pand Maarnse Gindweg 51
Gemeentehuis Alleen oude gedeelte Raadhuisplein 1
Grote Bloemheuvel Krukhuisboerderij Woudenbergseweg 3
Het Blauwe Huis Langhuisboerderij Woudenbergsewg 42
Nederlands Hervormde Kerk Zaalkerk Woudenbergseweg 52
Schaapskooi Woudenbergseweg 92a
Grafheuvels / urnenvelden Bij Stameren en Landgoed Maarsbergen (de Halm)
Gerelateerde artikelen

Hieronder vindt u een aantal gerelateerde artikelen die mogelijk interessant zijn voor u. Deze berichten hebben betrekking op verschillende onderwerpen en kunnen u helpen bij het verkennen van specifieke interesses of het vinden van aanvullende informatie. Klik op de titels om de volledige berichten te lezen.