Zoek

Wie is Erdie Burema

Al in de vorige Modderkoning – jaargang 26, nummer 1 – januari 2009 – stond mijn naam diverse keren naast die van Jeltje Bijleveld bij een excursie of lezing. Het is de bedoeling dat ik – na goedkeuring en instemming van de MMN Algemene ledenvergadering – de activiteiten van Jeltje zal overnemen.

Het zal niet meevallen om in de voetsporen van deze deskundige te treden, maar het is het proberen waard.

Langs deze weg zal ik iets vertellen over mezelf. Op de foto hiernaast zie je mij in functie tijdens een LNV bijeenkomst op Kasteel Groeneveld te Baarn, ook voor natuur en wandelaars een ideaal punt!

In 1953 kreeg mijn vader de gedachte om van mijn voorouderlijke voornamen 'Egberdina Asselina'- Erdie als roepnaam te destilleren. En tot nu toe, ook in menig geboorteregister, is die naam nog niet vaker toegepast. Wel is er vaak verwarring of het nu om een jongen of een meisje gaat. Het laatste is het geval en sinds 1986 woon ik met mijn echtgenoot Ton, in Maarsbergen.

De liefde voor de natuur is als kinderen al aan ons gegeven en heden ten dage proberen we de vogelstand én de natuur om ons heen hoog in het vaandel te houden. In het beroepsleven ben ik als NXII docente (voedingsleergezondheidszaken) bij het Productschap voor Pluimvee en Eieren in Zeist gestart als Voorlichtinglerares en sinds 1995 is die functie uitgebreid met andere zaken. Nu is er een hoofdkantoor in Zoetermeer waar diverse productschappen zijn gehuisvest.

Ik hoop dat de werkzaamheden voor Maarn-Maarsbergen Natuurlijk mogen bijdragen aan een nog grotere waardering voor het fraaie gebied waarin we mogen leven-wonen-werken. En uiteraard ook op deze plaats hartelijke dank aan mijn 'voorgangster' Jeltje Bijleveld, die een onuitwisbare stempel op de MMN activiteiten heeft gedrukt. En … graag tot ziens bij een van de MMN activiteiten of avonden.

door: Erdie Burema

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »