Zoek

Van het bestuur, maart 2010

De lente is begonnen. De eerste voorbode was de massale trek van padden, kikkers en salamanders, zo ongeveer 2500 exemplaren, vanuit het bos van het Utrechts Landschap naar de plassen van De Zanderij in het weekend van 20 en 21 maart. 

Dit was wel veertien dagen later dan vorig jaar. Het is bemoedigend dat de beestjes door vrijwilligers zowel ‘s morgens als ‘s avonds naar de overkant van de druk bereden Driebergseweg worden gezet. Andere vrijwilligers hebben in de winter het landschap weer verfraaid met geknotte wilgen en elzen.

Dit is wellicht voor weer anderen een stimulans om deel te nemen aan de activiteiten die op stapel staan in de lente en de zomer. De eerstvolgende belangrijke activiteit is de Algemene Ledenvergadering op 22 april, dus niet zoals eerder aangekondigd op 15 april! In deze vergadering nemen we afscheid van Henk van den Beld als voorzitter van de Cultuurhistorische Commissie en vice-voorzitter van onze vereniging. Hij heeft meer dan twaalf jaar een belangrijk stempel gedrukt op de activiteiten van de CHC en de vereniging MMN. Hij verdient het dan ook dat de ledenvergadering ruimschoots wordt bezocht.

Na de vergadering zal Renske Zwart, secretaris van het Overlegorgaan Nationaal Park, een inleiding houden over de ideeën voor de hele Utrechtse Heuvelrug, dus van Hilversum tot Rhenen. Wij hopen op een grote opkomst.

door: Geert Kappe

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »