Zoek

Uitnodiging: Excursie Kockengen en Wilnis

Op zaterdag 7 mei namen wij deel aan een excursie die was georganiseerd door de natuurgroepen uit Kockengen en Wilnis. We begonnen vanuit Kockengen met een wandeling door een natuurgebiedje.

Hier werden we attent gemaakt op de paarsroze bloemetjes van de schubwortel. Dit is een plantje dat parasiteert op de wortels van wilgen.

Vervolgens liepen we over veenkades richting Wilnis. We kregen uitleg over het beheer van diverse natuurgebieden en over het onderhoud van de veenkades. Na de overstroming in Wilnis heeft het waterschap besloten dat alle bomen op en tegen de kades gerooid moeten worden, omdat de wortels de kades kunnen aantasten.

Het laatste stuk van de wandeling voerde over de oude spoordijk van het treintje naar Uithoorn. In het tweede deel van de excursie reden we met een bus langs verschillende natuurgebieden in Wilnis. We stapten nog even uit bij een legakker. Dat is een strook land waarop vroeger de turf te drogen werd gelegd. Tenslotte bracht de bus ons weer terug naar Kockengen.

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »