Zoek

Maarn Maarsbergen Schoon – Heel Gewoon!​

23 december 2012 | door: Nel ter Kuile

Het is al weer 15 jaar geleden dat het initiatief ontstond om zwerfvuil te rapen, twee keer per jaar een ochtendje. Daarnaast ook het in bruikleen uitgeven van stokken, zodat iedereen zijn eigen straatje schoon kan houden, op zijn eigen tijd.

Hoe is dit zo begonnen? Na een ziekte deed wandelen mij goed. Mijn drie kinderen fietsten in die tijd naar het Revius Lyceum. Waar zij langs moesten fietsen en wat ik onderweg tegen kwam? Het was gewoon een vuilnisbelt! Ik vond het onacceptabel dat mijn kinderen dagelijks door een vuilnisbelt (de Amersfoortseweg) fietsten. En zo is het begonnen! Met een advertentie in de krant …. Verzamelen bij de RK Kerk …. Er kwam precies één persoon, mijn broer!

Inmiddels is er een trouwe vaste club van minstens 20 mensen die bereid zijn om twee keer per jaar een ochtendje van hun tijd te geven aan het schoonhouden van onze gemeente, vooral van de buitengebieden. Hele trouwe mensen, van die stille krachten die best eens genoemd mogen worden, ze doen het al jaren! De familie De Bruijn, Jeltje Bijleveld, Wil van Leeuwen, Marianne Leerink, Josephine Endert, Jan Prins, Chris Roeterink, Jan en Jodo van Engelen, Bert Schnabel, Geert Kappe, Wim Arendsen en niet te vergeten onze trouwe voorzitter Jan Egbers! Een grote pluim, óók voor degenen die hier niet met naam en toenaam genoemd zijn.

Twee keer per jaar krijgen we koffie, koek en soep van Wolfswinkel, PLUS (Van Schaik) en ‘t Vosje. U heeft ons vast wel eens zien genieten na twee uur prikken van zo’n soepje op het 5 Meiplein! De mentaliteit veranderen van de mensen die hun rommel van zich af gooien kunnen we niet. We kunnen ze wel laten zien dat het mooier is als het er allemaal niet ligt. De blikjes, plastic flessen, alle verpakking, het is niet meer weg te denken uit onze wereld. Dus is samen zorg dragen voor de gevolgen daarvan ook niet meer weg te denken. Het is een realiteit geworden, ieder half jaar weer! We houden het informeel, fijn klein en gezellig en iedereen is welkom. Het is natuurlijk nu: ‘Heuvelrug Schoon – Heel Gewoon’ geworden en gelukkig zien we prima initiatieven in de kernen om ons heen. Vele handen maken licht werk, het is maar een ochtendje in het half jaar!

Voor inlichtingen: Nel ter Kuile, tel. 033-2867305 of Bertjan Sneller, tel. 0343-444033

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »