Zoek

Doe Mee(r) met Afval!

MMN 40jaar kl

Op 18 maart is het landelijke Opschoondag; dan gaan heel veel mensen zwerfvuil opruimen in hun omgeving (Landelijke Opschoondag (nederlandschoon.nl). Maarn Maarsbergen Natuurlijk (MMN) organiseert ieder jaar met groep 8 van de basisscholen een zwerfvuilactie rond de opschoondag.

MMN 40jaar klDit jaar gaan we iets heel speciaals doen ter ere van het veertigjarig jubileum van MMN. We gaan op 17 maart met groep 8 van de Ladder en de Meent een mooi kunstwerk maken met afval! Op 18 maart komt het op het 5 mei plein te staan tijdens de zwerfvuil dorpsactie en maken we het kunstwerk af met verzameld afval van die dag.

Binnen de bebouwde kom ligt (gelukkig!) niet veel zwerfvuil en het is bovendien vaak erg vies. Daarom vragen we de kinderen om thuis (redelijk schoon) gekleurd PMD afval te verzamelen. Jolanda van MMN geeft ook een les over de problemen van zwerfvuil, de plastic soep en het belang van recycling. Afval weggooien heeft gevolgen voor het milieu maar je kunt er ook iets heel moois van maken!

Door het maken van een kunstwerk van afval hebben we een mooie blikvanger voor het jubileum van MMN. We maken we de mensen ook bewust van de hoeveelheid afval die er is en het belang van recycling. Dit sluit mooi aan bij het thema re-cycling van de Oranjevereniging waarmee we samen op 18 maart de (zwerf) afvaldag organiseren.

Meer informatie in de agenda

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »