Zoek

Beamerpresentatie over ontwikkeling spoorlijn en A12

20181208 Presentatie MaarnSpoor

20181208 Presentatie MaarnSpoorOp zaterdagmorgen 8 december zal de Cultuurhistorische Commissie (CHC, een activiteit van Maarn-Maarsbergen Natuurlijk) een interessante beamerpresentatie geven over de ontwikkeling van de A12 en de spoorlijn van Utrecht naar Arnhem en de betekenis daarvan voor Maarn en Maarsbergen.

De presentatie zal voornamelijk bestaan uit historische beelden, toegelicht door een deskundige spreker van de CHC. Natuurlijk is er ruimte voor vragen en persoonlijke toelichting door leden van de CHC.
U bent welkom op de zolder van het voormalige raadhuis uit 1925, Raadhuisplein 1 in Maarn. De zolder van de stichting Vrienden van het Raadhuis Maarn is op 8 december open van 10 tot 13 uur en de beamerpresentatie begint om 11 uur. De toegang en de koffie zijn gratis.
Op zolder treft u tevens een expositie van foto’s en voorwerpen over de ontwikkeling van de A12 en de spoorlijn aan.
Er is verder gelegenheid de bijzondere structuur van de geheel gerestaureerde zolder te bewonderen, te kijken naar het bijna 100-jarige uurwerk (als u wilt met deskundige en interessante uitleg, met leuke weetjes, door een liefhebber van het mechanisme van Royal Eijsbouts uit Asten) en door het ovale raampje uit te kijken over een deel van Maarn.

20181208 Presentatie MaarnSpoor

Om op zolder te komen moet u wel een trap kunnen bestijgen.
De zolder is elke tweede zaterdag van de maand van 10 tot 13 uur open voor iedere belangstellende.

Informatie: Ted Kuijpers 0343 431928 en secretaris@stichtingvriendenraadhuismaarn.nl

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »