Zoek

Wandelingen en lezingen

Het bestuur en de commissie Lezingen & Excursies zijn naar aanleiding van de wisselende belangstelling bij sommige activiteiten naarstig op zoek naar een andere invulling van vooral de (wandel)excursies.

Zo was de aanmelding voor de boottocht over het Eemmeer groot en ook het bezoek aan de Ridderhofstad Hindersteyn was een succes. Ook Gerrit de Graaff trok vele luisteraars bij zijn lezing over buitenplaatsen in de Gelderse Vallei. Maar het aantal deelnemers aan de (wandel)excursies naar De Boom was teleurstellend.

Ten aanzien van de excursies is in het nieuwe jaar gekozen voor een structurele opzet. Zo komen er vier vaste excursies per jaar die elk begeleid worden door een (externe)deskundige. In de winter is er het wintergasten kijken, in het voorjaar dauwtrappen, de zomer wordt ingeluid met de midzomeravondtocht en als vierde activiteit is er de herfstexcursie.

In het jaar waarin de Cultuurhistorische Commissie geen Open Monumentendag organiseert, staat een cultuurhistorische excursie op het programma. In de Modderkoning zal meer aandacht besteed worden aan het doel van elke excursie. De organisatie van deze excursies is in handen van een groep deskundigen en is onderdeel van de commissie Lezingen & Excursies.

Het organiseren van lezingen wordt bemoeilijkt omdat diverse organisaties geen sprekers meer naar kleine niet-commerciële groepen zoals MMN willen sturen. Omdat individuele sprekers een steeds hogere vergoeding vragen wordt gedacht aan het verhogen van de contributie.

In 2007 heeft de commissie een tweetal uitstapjes gepland: een bezoek aan Het Nederlands Cultuurlandschap, het voormalige Das & Boom in Ubbergen, waar op het buitenterrein een soort Madurodam van natuurgebieden is verwezenlijkt, en een boottocht over de Linge.

De commissie Lezingen & Excursie heeft haar onderwerpen voor lezingen altijd dicht bij huis gezocht. Maar wellicht bent u ook geïnteresseerd in natuur die (ver) over onze grenzen heengaat. Hebt u ideeën en voorstellen over lezingen en andere activiteiten van MMN in de toekomst? Wilt u die dan doorgeven aan de secretaris van MMN of aan Annelies Wiersma, coördinator Lezingen & Excursies tel. 441475 of e-mail annelies.wiersma@hetnet.nl.

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »