Zoek

Buitenbeentjes in Maarn met Sterrin’s Wild World!

Op 30 september was de laatste activiteit en Misschien wel het hoogtepunt van ons jubileumjaar: Sterrin Smalbrugge, bekend tv ecoloog en reptielen deskundige, kwam naar Maarn voor een spannende interactieve lezing.

Bijna 300 mensen van klein tot groot deden enthousiast mee met de vele quizvragen over “de buitenbeentjes van de Utrechtse Heuvelrug”. Sterrin vertelde heel veel leuke weetjes over deze dieren, zoals kikkers die blauw kleuren, de hazelworm die eruitziet als een slang maar een hagedis is, of je bang moet zijn voor ringslangen en adders, en waarom de kamsalamander zo bijzonder is.

Sterrin vertelde dat alle buitenbeentjes belangrijk zijn voor ecosystemen en de balans In de natuur:” Elk buitenbeentje is als een eigen draadje in een spinnenweb; hoe minder draadjes hoe zwakker het web, zo kun je een ecosysteem zien”. Daarom is het zo belangrijk dat we ook zorgen dat de buitenbeentjes beschermd worden, ook al zijn deze dieren minder zichtbaar en vaak niet zo populair.
Mede dankzij Sterrins populariteit staan de buitenbeentjes nu gelukkig volop In de belangstelling van onze jeugd. Zij moedigde de kinderen dan ook aan zelf ook de dieren te helpen door zuinig te zijn op de natuur en ook leuke dingen te doen met MMN!

Sterrin vertelde achteraf dat ze vond dat de kinderen heel goed meededen met alle quizvragen waar de kinderen antwoord op konden geven met behulp van een catch box microfoon die rond werd gegooid. Iedereen stond achteraf geduldig in een lange rij te wachten om met haar op de foto te mogen. Daar zegt Fijs: “ze vertelt heel leuk, ik kende al veel dieren uit haar boek maar veel wist ik ook nog niet”. Veel kinderen gaan een uur later glunderend naar huis met een sierlijke handtekening van Sterrin op hun arm of in hun reptielen boek. Ook heeft Maarn Maarsbergen Natuurlijk een mooie kaart uitgedeeld met (audio) informatie via QR codes over allerlei leuke dieren in onze omgeving waarmee je zelf op expeditie kunt!

 

klik op de afbeelding, voor de hele flyer van de speurtocht

Voor en na de lezing konden de bezoekers ook allerlei informatie krijgen en (kinder)activiteiten doen bij fraai ingerichte kraampjes van al onze werkgroepen. Een mooie gelegenheid om onze vereniging op deze bijzondere middag In het voetlicht te plaatsen. Dankzij de inzet van veel vrijwilligers en de bijdrage van een aantal fondsen hebben we deze geweldig feestelijke dag kunnen organiseren voor de inwoners van Maarn en Maarsbergen!
Via deze link is een fotocollectie te bekijken

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »