Zoek

De Kolken in Maarsbergen.

kamsalamander1

kamsalamander1De ontstaansgeschiedenis van MMN begint bij de werkgroep de Kolken. In de Kolken leeft de prachtige kamsalamander ook wel modderkoning geheten. De naam van ons ledenblad!

Jarenlang heeft MMN deze Kolken onderhouden. Inmiddels alweer een flink aantal jaren stuurt de gemeente de uitvoering van het onderhoud aan. Regelmatig maken leden zich zorgen over het onderhoud van deze poelen en worden er vragen gesteld aan de desbetreffende ecoloog van de gemeente.

Zo ook dit najaar en tot onze verrassing hoorden we dat er een onderzoek naar de kwaliteit van de Kolken in relatie tot de kamsalamander had plaatsgevonden. Gelukkig weet dit prachtige beestje in de Kolken nog steeds te overleven hoewel de omstandigheden niet optimaal zijn. Zoals u kunt lezen dit onderzoeksrapport: Evaluatie beheer De Kolk Maarsbergen

De gemeente maakt op basis van de adviezen van dit rapport een beheerplan. De verwachting is dat dit beheerplan afwijkt van de adviezen in verband met de beschikbare financiële middelen. MMN heeft een gesprek aangevraagd over het beheer en wat de mogelijkheden zijn om te helpen bij het beheer.

Volgend jaar wil MMN  meer aandacht geven aan de Kolken om nieuwe bewoners kennis te laten maken met dit bijzondere stukje natuur in Maarsbergen.

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »