Zoek

Werkgroep Kinderen in de Natuur

In de beginjaren van de vereniging organiseerde Ineke Breedveld samen met Marja Kossen activiteiten voor kinderen van leden. Na een aantal bijeenkomsten bleek de animo niet voldoende. In 1997 probeerde Annelies Wiersma dit initiatief weer nieuw leven in te blazen.  Zij vroeg Suzan Krook, bioloog, en Gerrit Koel, IVN-gids om samen met haar een jeugdwerkgroep op te richten.

Oprichting werkgroep

In januari 1997 kon De Kaap berichten over de start van de nieuwe werkgroep. Eén keer per maand op donderdagmiddag trokken zij met drie groepen de natuur in. Helaas viel de werkgroep na een jaar uit elkaar, maar samen met Jeltje Bijleveld en Willemijn Cappetti én soms aangevuld met een deskundige over het betreffende onderwerp kon de werkgroep Kinderen in de Natuur blijven bestaan. In november gingen de kinderen knutselen met materialen uit de natuur.

Jeugdprogramma

In het najaar van 2005 bleek de opkomst zo sterk terug te zijn gelopen, dat besloten werd de buitenactiviteiten te staken. Echter het programma dat samen met de bibliotheek vanaf 1998 elk jaar op touw wordt gezet, trekt nog steeds veel kinderen en bestaat nog steeds. In de bibliotheek is jaarlijks een tentoonstelling van werkstukken te zien die gemaakt zijn over een gekozen onderwerp. Een deskundige jury met daarin o.a. de spreker over het onderwerp reikt prijzen uit op een donderdagmiddag in de bibliotheek. In de projecten kwamen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde: vossen, uilen, dassen, vleermuizen, kleine kriebeldieren.

door: Annelies Wiersma en Jeltje Bijleveld

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »