Zoek

Klimaatcafé in Maarn: Energiezuinig maken van de eigen woning

Op 31 oktober organiseerden Heuvelrug Energie en Maarn Maarsbergen Natuurlijk een klimaatcafé in Maarn met als thema het ‘Energiezuinig maken van de eigen woning’.

Als eerste spreker nam nieuwe inwoner van Maarn, Pieter Ruigewaard, de zaal mee in zijn avontuur van de vergaande verduurzaming van zijn woning aan de Bakkersweg en wat er bij kwam kijken om nu nagenoeg energieneutraal te wonen in een bestaande woning uit 1952.

Als tweede spreker vertelde Kees Bakels (Grijs naar Groen, Houten) over de verschillende typen warmtepompen en de aspecten die daarbij van belang zijn.

Als derde en laatste spreker legde Sjoerd Kaarsemaker van de gemeente Utrechtse Heuvelrug uit welke ondersteuning er vanuit de gemeente en rijksoverheid geboden wordt en hoe de warmtetransitie (ofwel ‘van het aardgas af’) verder zal verlopen in onze gemeente in de komende jaren.

De presentatie van Kees Bakels is beschikbaar via deze link: Presentatie Grijs naar Groen
De presentatie van Sjoerd Kaarsemaker is beschikbaar via deze link: Presentatie gemeente
De presentatie van Pieter Ruigewaard is beschikbaar via deze link: Presentatie Pieter Ruigewaard
Pieter is voor advies bereikbaar via pieter@heuvelrugenergie.nl

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »