Zoek

Autodelen in Maarn en Maarsbergen

Update 13 april 2024:

Naast twee elektrische deelauto’s nu ook elektrische deelbakfiets in Maarn!

In Maarn zijn nu twee elektrische deelauto’s beschikbaar. Eén staat in Maarn Noord op het Trompplein naast De Twee Marken en de andere in Maarn Zuid aan de Wethouder de Bruinlaan (tussen De Wingerd en Acacialaan).

Naast deze elektrische deelauto’s komt er in april in Maarn ook een elektrische deelbakfiets beschikbaar. Deze deelbakfiets wordt gestationeerd op het 5 mei-plein.

Op 13 april 2024, omstreeks 10.30 uur, komt de eerste e-deelbakfiets naar Maarn, officieel in gebruik genomen door de wethouder (met koffie!).

De deelbakfiets is handig voor het vervoer van kinderen, huisdieren, boodschappen, etc. Het is een Urban Arrow en is met dezelfde app te reserveren als waarmee ook de deelauto’s te reserveren zijn. Deze deelbakfiets in Maarn is de eerste van 8 deelbakfietsen die in de gemeente Utrechtse Heuvelrug beschikbaar komen.

Met een abonnementstarief van € 9 per maand inclusief 4 uur kosteloos gebruik, betaal je daarna € 2,50 per uur ongeacht het aantal kilometers. 

Ook een deelauto in Maarsbergen?

Verschillende inwoners van Maarsbergen hebben gevraagd wanneer er ook in Maarsbergen een deelauto beschikbaar komt. Op dit moment is het aantal belangstellenden in Maarsbergen echter nog te gering om daar een deelauto te plaatsen. Als er nog een paar deelnemers bij komen, kan het wel.

Dus als je belangstelling hebt om deelnemer in Maarsbergen te worden, mail dan naar  autodelen@mmnatuurlijk.nl


Waarom autodelen?

Staat jouw auto ook best vaak ongebruikt voor de deur? Of heb je geen auto, maar zou je er af en toe wel eentje willen gebruiken? Misschien is autodelen dan iets voor jou! Door een auto te delen, vermijden we onnodig autobezit, besparen we kosten, gaan we zuiniger om met grondstoffen en rijden we bewuster. Stilstaande auto’s zorgen ook nog eens voor parkeerdruk.

Aanmelden:

Autodelen 004 800De Maarnse deelauto is een initiatief van Maarn Maarsbergen Natuurlijk en  Heuvelrug Energie.
Het autodelen doen we lokaal, in Maarn & Maarsbergen samen met elkaar. We maken gebruik van auto’s, kennis en het platform van  MobiGo & MobiCoop uit Zeist. Daarom zie je die namen ook voorbij komen als je je aanmeldt als abonnementhouder. Zij hebben 45 deelauto’s operationeel, inclusief een transportbus en auto’s met extra grote accu, die je ook kunt reserveren!

Als je je hebt aangemeld kun je via de gebruikers-app de auto reserveren.
Zo af en toe stemmen de deelnemers het gebruik onder elkaar af via een WhatsApp groep. Samen proberen we een beetje flexibel te zijn als dat kan, soms ook met het uitlenen van een eigen auto, zoals dat past binnen ons dorp!
Samen maken we er onze deelauto van. Als jij rijdt, is het jouw auto!

Autodelers in Maarn kunnen ook gebruik maken van een aantal e-deelauto’s in Doorn, (binnenkort) Driebergen, Austerlitz en Zeist.
Voor vakanties zijn extra deelauto’s beschikbaar.

Aanmelden kan heel eenvoudig vanaf bijgaande link: Aanmelden_deelnemer_deelauto .

Twijfel je nog?

Ook vanuit de organisatie krijg je extra flexibiliteit. Na de eerste periode van 3 maanden, heb je een opzegtermijn van 1 maand. Probeer het eens uit met het 3 maanden probeerabonnement.

Wat kost autodelen?

Autodelen 003 800Hierbij de mogelijke abonnementsvormen:

Het probeerabonnement

  • 3 maanden € 25 per maand met 6 uur rijtegoed
  • € 0,30 per km
  • Ben je meer uren op pad in de maand dan betaal je € 4 per uur.
  • Na 3 maanden kies je voor een van de onderstaande abonnementen of kun je opzeggen.

Je mag ook meteen al kiezen voor een van deze abonnementen:

  • Basis:         € 10 p mnd | € 5,- per uur | € 0,35 per km
  • Voordeel:    € 30 p mnd | € 3,70 per uur | € 0,29 per km
  • Plus:          € 60 p mnd | € 2,75 per uur | € 0,24 per km

Gebruik je de auto voor een groot deel van de dag? Daar heb je het dagtarief voor en dan betaal je 10x het uurtarief.

Voor huisgenoten hebben we het ‘huisgenotenabonnement’ van €5 per maand.
Alle tarieven zijn inclusief opladen van de elektrische auto (en natuurlijk onderhoud en reparatie). Bij schade die jij hebt veroorzaakt, geldt een eigen risico van € 300.

Investeren kan ook

Om er extra auto’s bij te krijgen is er kapitaal nodig, daarom is er een coöperatie, waaraan je kan deelnemen. Vanaf 250 euro kan je als autodeler mede-eigenaar worden. Je krijgt dan o.a. korting op het lenen van de auto en je deelt mee in de opbrengsten. Als je duurzaamheid een warm hart toedraagt, is dit een mooi initiatief om het gebruik van deelauto’s mogelijk te maken. Kijk voor meer info op https://platform.eyevestor.com/eyeventures/NL_MOC

 

Meer informatie nodig?

Mail ons op autodelen@mmnatuurlijk.nl voor vragen of meer informatie.

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »