Zoek

Open zolder Raadhuis Maarn op zaterdag 14 mei 2022

20181208 Presentatie MaarnSpoor

20181208 Presentatie MaarnSpoorOp zaterdag 14 maart is het voormalige raadhuis in Maarn van 10 tot 12.30 uur geopend voor publiek. U kunt de geheel gerestaureerde zolder bekijken waar u de hele morgen ontvangen wordt met gastvrij kopje koffie (gratis), daarvoor dient u twee trappen te betreden.

De vier torens van Maarsbergen, Valkenheide en Maarn

Een bijzondere presentatie over de 4 torens en hun historie met zowel oude als recente beelden. Aan bod komen o.a. het ontstaan ervan, de betekenis voor de dorpsgemeenschap en de belevenissen in de oorlogsjaren

Reijer van Barneveld en Marc Pieters, beide van de Cultuurhistorische Commissie (CHC), bezochten de laatste maanden de 4 torens, en kwamen op plekken die voor de meesten van ons bijna letterlijk onbereikbaar zijn. Aan de hand van beelden nemen we u mee naar boven om u deelgenoot te maken van deze bezoeken. Kijk met hen mee naar de fraaie klokken, uurwerken en vergezichten.


Tevens heeft de CHC een nieuwe tentoonstelling ingericht over de oorlogsgeschiedenis van Maarsbergen, Valkenheide en Maarn. Dit alles de komende maanden te zien op de zolder van het Raadhuis.

Meer informatie: www.svrm.nl

U bent vanaf 10 uur welkom op de geheel in stijl gerestaureerde zolder van het voormalige raadhuis uit 1925, Raadhuisplein 1 in Maarn. De toegang en de koffie zijn gratis.

De zolder is bereikbaar via twee trappen.

De zolder is elke tweede zaterdag van de maand van 10 tot 12.30 uur open voor iedere belangstellende.

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »