Zoek

Open zolder Raadhuis Maarn op zaterdag 10 september 2022

20181208 Presentatie MaarnSpoor

20181208 Presentatie MaarnSpoorOp zaterdag 10 augustus is het voormalige raadhuis in Maarn van 10 tot 12.30 uur geopend voor publiek. U kunt de geheel gerestaureerde zolder bekijken waar u de hele morgen ontvangen wordt met gastvrij kopje koffie (gratis), daarvoor dient u twee trappen te betreden. 
Afgelopen Open Zolder toonden wij, onder grote belangstelling, oude beelden uit de vorige eeuw. Nu gaan wij veel verder terug in de geschiedenis naar:

De eerste bewoners van de Utrechtse Heuvelrug

Dit is het onderwerp van 10 september 2022 op onze Raadhuiszolder.
Jos Rams, de bekende amateurarcheoloog uit Leersum, geeft een presentatie over de oudste bewoners van onze omgeving.
Tevens brengt hij een bijzondere vondst uit een Maarnse grafheuvel mee. Een eeuwenoude urn die door de gemeente Heuvelrug in bruikleen is gegeven aan de Leersumse Oudheidskamer. Daarnaast zorgt Jos ervoor dat er ook oude stenen werktuigen te zien zijn.

     

Meer informatie: www.svrm.nl

U bent vanaf 10 uur welkom op de geheel in stijl gerestaureerde zolder van het voormalige raadhuis uit 1925, Raadhuisplein 1 in Maarn. De toegang en de koffie zijn gratis.

De zolder is bereikbaar via twee trappen.

De zolder is elke tweede zaterdag van de maand van 10 tot 12.30 uur open voor iedere belangstellende.

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »