Zoek

Open Monumenten Dag Maarn-Maarsbergen

Open Monumenten Dag Maarn-Maarsbergen

De Open Monumenten Dagen 2018 worden dit jaar gehouden in het weekend van 8 en 9 september. Het landelijke thema is In Europa.

 

 

Oude Raadhuis Maarn

De Cultuurhistorische Commissie van Maarn-Maarsbergen Natuurlijk heeft hierop ingehaakt door de geschiedenis in beeld te brengen van twee belangrijke Europese verkeersaders die onze dorpen doorsnijden, namelijk de spoorlijn Amsterdam – Keulen (sinds 1845) en rijksweg A12 (sinds 1949), ook aangeduid als E35 (van Amsterdam naar Rome).

Door middel van posters en videopresentaties wordt de ontwikkeling van beide transportlijnen getoond, die van essentieel belang zijn geweest voor het ontstaan van Maarn (met name) en Maarsbergen.

Dit alles is te zien op de zolder van het oude raadhuis van Maarn aan het Raadhuisplein op zaterdag 8 september van 10 tot 16 uur.

 

Zwerfsteneneiland

Ook de zandafgraving heeft voor beide aders een belangrijke rol gespeeld. Het zwerfsteneneiland herinnert hier nog aan.

Het zwerfsteneneiland Maarn is zowel op zaterdag 8 als op zondag 9 september van 10.00 tot 17.00 u opengesteld door de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland Maarn.

Om 11.00 en 14.30 uur, op beide dagen, kunt u mee met een rondleiding van een uur. De entree van het zwerfsteneneiland is bereikbaar via een van de twee trappen bovenaan de Zanderij of via het grote hek aan het einde van de Bergweg (doodlopende stuk in de richting van de snelweg).

Er is parkeergelegenheid voor auto’s onderaan de Maarnse Bergweg, “Groene Entree Zanderij Maarn”. Vandaar omhoog richting de snelweg, naar het grote hek van de Zanderij. Uw fiets kunt u bovenaan de trappen of net door het grote hek neerzetten. Honden en fietsen zijn niet toegestaan in de Zanderij.

U bent van harte welkom!

Extra informatie is te vinden op Open Monumentendagen 2018

 

 

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »