Zoek

Open Monumentendag Zaterdag 9 september 2023 in Maarn

20230909 100 jaarTuindorp

Op Zaterdag 9 september 2023 is het weer Open Monumentendag in Maarn. Landelijk thema dit jaar is “Levend Erfgoed”.

De Cultuurhistorische Commissie van de Vereniging Maarn Maarsbergen Natuurlijk (CHC) heeft een bijzonder programma samengesteld, in nauwe samenwerking met de Stichting Vrienden Raadhuis Maarn (SVRM).

Vanaf 10:00 u is het voormalige Raadhuis Maarn op het Raadhuisplein 1 opengesteld voor bezoekers. De drie eigenaren heten u welkom in dit monumentale pand. Zij laten u met trots het gebouw zien:

  • Begane grond Architectenbureau van A&R10
  • Bel-etage ’t Oude Raadhuis van Familie Breur
  • Zolder Stichting Vrienden Raadhuis Maarn

Van 11:00 tot 11:30 u is er live muziek op het plein, uitgevoerd door de Saint Anthony Pipe Band uit Wijk bij Duurstede. Zij spelen Schotse muziek op originele Schotse instrumenten in Schotse kledij.

Vanaf 12:00 u is ieder half uur vanaf het Raadhuis een wandeling naar het Maarnse Tuindorp, voor een rondleiding. De historie van dit Tuindorp komt aan bod, en diverse woningen zijn dan opengesteld voor publiek. Deze wandeling met een groepsgrootte van ca. 12 personen onder begeleiding van een gids duurt een klein uur.

20230909 100 jaarTuindorp

Speciaal voor deze Open Monumentendag heeft CHC een boekje over Tuindorp uitgebracht. Dit boekje is die dag verkrijgbaar bij Boek en Koek, het Raadhuis en tijdens de rondleiding voor de speciale OMD-prijs van € 5,-.

Na Open Monumentendag is het boekje te koop bij Boek en Koek.

Het Maarnse Tuindorp bestaat 100 jaar. Tijd voor een boekje over dit unieke stukje Maarn. Het gaat in op het ontstaan van Tuindorp en beschrijft uitgebreid het ontwerp van de oorspronkelijke woningen. De winkels in de wijk, gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog, verhalen over en door bewoners, anekdotes over gebeurtenissen door de jaren heen. Het komt allemaal aan bod in deze uitgave.

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »