Zoek

Huis te Maarn (Amersfoortseweg 2-2a)

Normaal bouw je eerst een huis en dan leg je de tuin aan. Bij Huis te Maarn ging dat precies andersom. Eerst kregen het park en de tuin vorm en toen ging men pas, in 1916, het huis bouwen. Ken je het witte huis van de Amerikaanse president? Daar lijkt Huis te Maarn qua ontwerp een beetje op.

 In het van oorsprong zomerhuis woonden rijke mensen uit de stad die graag groen om zich heen hadden. Daarom noemt men Huis te Maarn ook wel een buitenplaats, een plek buiten de stad. Bij het huis hoorden ook een tennisbaan- en huisje, een plantenkas en een chauffeurswoning. Het is eigenlijk altijd bewoond geweest; door Rotterdamse kinderen in de oorlog en later door oude mensen en het is zelfs een hotel geweest. Nu wonen de eigenaren zelf in het huis. Sinds 1998 is het huis een Rijksmonument; dat wil zeggen dat we het een belangrijk huis vinden om te bewaren voor de toekomst. O ja, de hele buitenplaats is zo groot als 233 voetbalvelden samen, groot he?

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »