Zoek

Buitenplaats De Hoogt

Weet je nog wat een buitenplaats was? De Hoogt is er ook eentje. Een vakantiehuis voor een rijke meneer, in dit geval De Beaufort uit Amsterdam die directeur van een bank was. Bij het huis hoorden een tennisbaan, een zwembad en ijskelder.

Zo’n kelder was eigenlijk een soort diepvrieskist; er werden grote blokken ijs in bewaard. Dit ijs werd dan weer gebruikt om voedsel en dranken in het woonhuis koel te houden. In die tijd, zo rond 1925, hadden de mensen namelijk nog geen koelkast. Meneer De Beaufort hield veel van timmeren. Voor zijn zoons timmerde hij blokhutten; er is er nog eentje bewaard gebleven die vlakbij pannenkoekenhuis Bergzicht staat. Het huis heeft een lange tijd gediend als internaat; dat is een huis voor kinderen die even niet thuis wonen. Nu woont er weer een familie in. Zij kunnen genieten van een reusachtige grote tuin.

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »