Zoek

Anderstein, Woudenbergseweg 9

Heel vroeger lag er op de buitenplaats Anderstein een boerderij, het Uilegat. Die hoorde bij kasteel Maarsbergen. In 1852, dat is meer dan 150 jaar geleden, werd het Uilegat gesloopt en kwam er een nieuw boerderijcomplex dat Anderstein werd genoemd. 

De grond rond de boerderij werd klaargemaakt voor landbouw en er stonden varkens en rundvee op. Ook was er een kaasmakerij bij de boerderij. Grappig idee want precies op deze plek zie je nu mensen met hun golfstick en karretje over het strakke gras lopen. De villa op Anderstein is gebouwd in 1914 naar een ontwerp van een architect uit Zeist, Jan Stuivenga. Een architect is iemand die bedenkt hoe je een huis kunt bouwen. Er was ook een architect die de tuin heeft bedacht, dat was de beroemde meneer Springer. Die heeft in Utrecht ook mooie tuinen aangelegd. De villa is nu een kantoor, en de oude boerderij kun je huren om bijeenkomsten in te houden.

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »