Zoek

Redactie van Modderkoning en Website

Veel is er in vijfentwintig jaar veranderd, ook op het gebied van de informatieverstrekking naar de leden. Aanvankelijk was er alleen een convocaat. Ineke Breedveld was de samensteller en schreef het uit op papier.

Dick Bruinsma en later Annelies Wiersma tikten de tekst uit op een – met de blik van nu – ouderwetse typemachine. Er was al vroeg aandacht voor een nette vormgeving. De afbeelding rechtsboven toont het eerste beeldmerk van MMN, linksonder het beeldmerk dat iets later ontstond en nog steeds gebruikt wordt.

Een aantal jaren later, in 1998, ontstond een verenigingsblad dat de naam ‘De Modderkoning‘ kreeg, een naam die door Jeltje Bijleveld en Ineke Breedveld is bedacht. De oude Maarsbergers noemden de kamsalamanders in de Kolk ook: ‘modderkoning’, vandaar deze naam voor het blad.

Daarna heeft Conny Lammers een tijd lang De Modderkoning verzorgd, in haar tijd verschenen ook de eerste foto’s, die het blad verlevendigden. Na het vertrek van Conny namen Annelies Wiersma en Wim Arendsen deze taak over en groeide het blad uit tot een volwaardig ledenblad waarin ook artikelen verschijnen over natuur, milieu en cultuurhistorie.

Een jaar of drie geleden werd de redactie versterkt door de komst van Agaath Pescher. Zij werd aanvankelijk aangetrokken als eindredacteur voor de boekjes die verschenen bij de Open Monumentendagen. Sinds haar komst worden de puntjes letterlijk op de i gezet en is het voor de gehele redactie steeds weer een uitdaging om er een zo volmaakt mogelijke uitgave van te maken.

Tegenwoordig maakt Gijs van Roekel het concept van iedere Modderkoning in grote lijnen op en verluchtigt dit met illustraties. De informatie van de in de maak zijnde Modderkoning wordt gelijktijdig door hem toegevoegd aan de website: www.mmnatuurlijk.nl Deze website bestaat sinds kort en biedt uitgebreide en gedetailleerde informatie over de vereniging en haar activiteiten. De Cultuurhistorische Commissie heeft een eigen ruimte op de website met veel historische informatie over Maarn en Maarsbergen.

door: Wim Arendsen

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »