Zoek

Project Zoogdieratlas Utrecht

Wij ontvingen de volgende oproep en geven deze graag door aan onze leden

Het project Zoogdieratlas Utrecht is een initiatief van de Zoogdiervereniging en wordt uitgevoerd in samenwerking met Het Utrechts Landschap, de Provincie Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht, Dassenwerkgroep Leersum-Amerongen en de Vleermuiswerkgroep Utrecht.

Het project maakt onderdeel uit van het landelijke project Zoogdieratlas.nl, dat als doel heeft in drie jaar tijd zo veel mogelijk waarnemingen van in het wild levende zoogdieren te verzamelen. Het gaat zowel om oude waarnemingen (terug tot 1988), als nieuwe waarnemingen. Die waarnemingen worden vervolgens gebruikt om uit te zoeken welke gebieden belangrijk zijn voor zoogdieren of welke routes ze gebruiken om van hun slaap- of kraamplaatsen bij hun voedselgebieden te komen. Dit is belangrijke informatie voor het natuurbeleid en natuurbeheer in Nederland. Dankzij deze gegevens weet bijvoorbeeld een terreinbeheerder welke terreinen belangrijk zijn voor het behoud van een zoogdiersoort of weet de Provincie waar een tunnel onder een weg gelegd moet worden, zodat dassen veilig naar de overkant kunnen lopen.

Inmiddels zijn we begin 2010 begonnen en zijn er al vele waarnemingen ingevoerd en daarmee een hoop kilometerhokken gevuld. Voor veel soorten wordt het verspreidingsbeeld dan ook al aardig compleet, maar voor andere moet er nog veel veldwerk worden verricht. Voor dit laatste is ondergetekende op zoek naar geïnteresseerden die aan dit project willen meewerken. Mensen die gericht voor ons op zoek willen naar zoogdieren en daarmee de kilometerhokken verder vullen.

Zie: www.zoogdieratlas.nl 

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij:

Dennis Wansink, Coördinator Zoogdieratlas Utrecht
Telefoon 06-38109359
Email: dennis.wansink@zoogdiervereniging.nl

Wilt u op de hoogte blijven van Zoogdieratlas Utrecht? Meldt u dan aan voor de digitale nieuwsbrief bij dennis.wansink@zoogdiervereniging.nl

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »