Zoek

Over Heerweg en Schapendriften

'Over Heerweg en Schapendriften' is de titel van de geschiedeniscanon van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het geeft zoals wethouder Pamboer in het voorwoord schrijft een prachtige samenvatting van de gemeenschappelijke geschiedenis van de dorpen die samen de gemeente Utrechtse Heuvelrug vormen.

De belangrijkste punten uit de regionale geschiedenis, die iedereen in de gemeente eigenlijk zou moeten kennen, vind je er in terug. De lokale herkenbaarheid maakt het nog interessanter om het boek aan te schaffen. De geschiedenis levend houden is van groot belang, niet alleen voor volwassenen maar ook voor de jeugd die – met dit aan de basisscholen verstrekte boekje – haar kennis over onze mooie gemeente kan vergroten.

Deze canon verscheen in het verlengde van de 'grote' nationale canon. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten deed een aanbeveling aan haar leden om te komen tot een locale canon om zo ook de locale geschiedenis verder in te vullen. Ons actieve en vooruitstrevende gemeentebestuur heeft dit snel opgepakt en tot uitvoering laten brengen. Het boekje is opgebouwd uit tien 'vensters' die de lezer op een gemakkelijke manier door de historie leiden.

Niet alleen historicus Annet Werkhoven, die het samenstelde, verdient een groot compliment voor dit zeer waardevolle en mooi uitgevoerde boekje, maar ook David Vroon en Nicole van der Schaaf die met hun bijdragen over Maarn en Maarsbergen, hieraan meewerkten.

Het is bij de plaatselijke boekhandel verkrijgbaar voor de prijs van € 17,50.

door: Wim Arendsen

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »