Zoek

Opening Jan Bijleveldpoel

Op zaterdag 22 mei werd op het landgoed Anderstein in het bijzijn van veel leden van MMN en kinderen van de jeugdnatuurgroep de 'Jan Bijleveldpoel' geopend,

genoemd naar de medeoprichter en jarenlange vice-voorzitter van het bestuur van de vereniging. Na zijn dood in 1991 werd tijdens een algemene ledenvergadering afgesproken om ergens binnen de grenzen van Maarn en Maarsbergen een openbaar toegankelijk poel te graven en naar hem te vernoemen. Eindelijk vele jaren later was het dan zover.

Ingezonden brief van Jeltje Bijleveld:

"Jan droeg de natuur een warm hart toe. Vooral reptielen en amfibieën hadden zijn bijzondere belangstelling. Het was een feestelijke maar ook een emotionele morgen, toen het informatiepaneel bij de Jan Bijleveldpoel op 22 mei werd onthuld. Ik wil graag alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt hiervoor bedanken. In het bijzonder wil ik Ineke Breedveld, voormalig voorzitter van de vereniging 'Maarn-Maarsbergen Natuurlijk', noemen. Zij is degene die twaalf jaar geleden voorstelde een poel naar Jan te vernoemen. Elk jaar op de ledenvergadering van de vereniging informeerde zij hoe ver de plannen met betrekking tot de poel gevorderd waren.

Na de onthulling van het paneel, onder het genot van een kopje koffie, memoreerde zij het beginstadium van de vereniging, toen het leefbaar maken van 'De Kolk' werd gerealiseerd. Dit bleek niet zo'n eenvoudige zaak. Vasthoudendheid en doorzettingsvermogen hebben echter geresulteerd in een paradijsje voor kikkers en salamanders.

Ik hoop dat in en om de nieuwe poel een goede biotoop zal ontstaan, in het bijzonder voor de koudbloedigen."

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »