Zoek

Oorlogsdagboek van jonge moeder uit Maarn

Intiem verslag van dagelijks leven in de oorlog

Afgelopen drie jaar zijn er vele  mailtjes de oceaan overgegaan. Als amateur historicus is Gijs van Roekel, actief binnen de Cultuurhistorische Commissie (CHC) in Maarn, betrokken bij het beantwoorden van vragen naar aanleiding van het oorlogsdagboek ‘Your faithfull book’ van Madzy Brender à Brandis. Van Roekel: “ik ben geïnteresseerd in de geschiedenis van de Maarnse mensen zelf. Het dagboek van een moeder die met haar twee jonge kinderen in 1942-1945 in Maarn de oorlog tracht te overleven was voor mij dus een heel interessant gegeven.”

Gijs van Roekel heeft naar aanleiding van de verschijning van het boek en de vele vragen, een presentatie gemaakt over ‘This Faithful book’. Deze was bestemd voor lezingen op de raadszolder en in de bibliotheek. Helaas zijn deze lezingen afgelast vanwege de Coronamaatregelen van het RIVM.  

De presentatie kunt u nu dowloaden via deze link: OorlogsDagboek.pdf

 

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »