Zoek

Nieuwe webmaster, nieuwe site

Halverwege het afgelopen jaar werd mij gevraagd of ik interesse had om iets met de website van Maarn- Maarsbergen Natuurlijk te gaan doen. Ik ben namelijk al een aantal jaren hobbymatig bezig met het opzetten en beheren van websites. Ik hoefde niet lang na te denken over deze vraag want eigenlijk vond ik het wel leuk dat ik hiervoor gevraagd werd.

Maar voordat ik een definitief ‘ja’ kon geven heb ik eerst eens even rond gekeken op de site. Wat staat er op, welke thema’s en wie wil MMNatuurlijk met de site bereiken. Na een uitleg hierover door de voorzitter volgde een gesprek met Gijs van Roekel, de man die al sinds 2007 met veel passie de site beheert. Hierop ben ik aan de slag gegaan. Waar Gijs alle tekstpagina’s stuk voor stuk heeft gemaakt met zelf geschreven html-code (de taal waarmee internetpagina’s worden gemaakt), maak ik gebruik van een systeem dat vooral het beheer vergemakkelijkt. Maar voordat de site met zo’n systeem operationeel is, moet er het nodige werk gedaan worden voor de uitstraling en de ordening van de informatie. En juist die informatie … wat is daar veel van verzameld in al die jaren! Over de activiteiten van de vereniging, natuur in eigen dorp, de Cultuurhistorische Commissie en natuurlijk alle verslagen van activiteiten inclusief foto’s. Voor de uitstraling is gekozen voor een groene basis; je bent niet voor niets een natuurvereniging.

Hiernaast ziet u de prachtige sfeerfoto die voor de homepage gebruikt werd. Hij is gemaakt tijdens het dauwtrappen in het Noordhout vorig jaar. De rubricering komt tot uiting middels de hoofdgroepen in de bovenste navigatiebalk en wanneer voor een groep gekozen is, verschijnt aan de linkerkant een aantal keuzelinks die bij de hoofdgroep horen. Achter ieder link zit een artikel of een serie artikelen, die groot genoeg zijn om voldoende te vertellen, maar ook weer niet zo lang dat de lezer het einde niet bereikt.

door: Harry Hamersma

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »