Zoek

Natuur in eigen dorp: De Boommarter

Op 13 september 2003 werd er op de kruising Woudenbergseweg – Griftdijk bij de afslag naar de Griftdijk een dode boommarter gevonden. Toen wij 's morgens de route van de Open Monumentendag aan het markeren waren, meenden wij reeds een bijzonder verkeersslachtoffer te zien liggen.

Toen wij een uur later wat meer tijd hadden, zijn wij gestopt en jawel het kon niet missen: een dode boommarter die inmiddels wel was platgereden. Wij hebben het diertje toch maar meegenomen, en ter beschikking gesteld van de 'Boommarter werkgroep midden Nederland'. Na onderzoek bleek het te gaan om een jong vrouwtje van 2003, waarschijnlijk op zoek naar een eigen leefgebied en helaas doodgereden.

Hoewel in onze gemeente vaker boommarters worden waargenomen is dat meestal in de meer bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. In het meer open gebied bij de Griftdijk en de Rottegatsteeg waren boommarters nog niet eerder waargenomen. Indien u boommarters, dassen of andere zeldzame zoogdieren vindt, wilt u dit dan aan mij doorgeven zodat ik dit kan registreren? Tel.: 0343- 443105.

door: Kees van Lambalgen

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »