Zoek

MMN is partner van Stichting Geopark Heuvelrug Gooi en Vecht

Het bestuur van MMN heeft in juli 2021  besloten om het prachtige initiatief “Geopark Heuvelrug Gooi en Vecht ”  te ondersteunen en partner te worden.

Op 8 mei 2017 is de Stichting Geopark Heuvelrug Gooi en Vecht officieel opgericht, met als doel de totstandkoming van een Geopark in de regio Heuvelrug, Gooi en Vecht dat voldoet aan de criteria voor aansluiting bij het Unesco European Geopark Networks.

Dit initiatief was lang een wens van dhr. Henk Visscher, fysisch geograaf, die zich vanaf zijn studie heeft ingezet voor aandacht voor het landschappelijke erfgoed zoals de Heuvelrug. In 2015 heeft Stichting Beter Zeist daartoe het ‘burgerinitiatief’ genomen. Na een verkennend onderzoek en veel positieve reacties is in 2016 de werkgroep Geopark Heuvelrug i.o.  gestart in samenwerking met de Universiteit Utrecht en de stichting Utrechts Landschap.

Tijdens een MMN excursie in november 2010 werden mijn ogen geopend voor het landschappelijke erfgoed door dhr. Henk Visscher. We maakten een excursie vanaf de SVMM sportvelden richting Huis te Maarn. Over vele heuveltjes en walletjes vertelde dhr. Visscher de boeiende ontstaansgeschiedenis.
Om aandacht te krijgen voor het landschappelijk erfgoed, heeft hij in 1985 het Nationaal Landschapsmuseum en Documentatiecentrum
Telluris in Dordrecht opgericht. Naast de vele informatie in het museum zijn in de 36 meter diepe tuin van dit museum enkele typen microreliëf van de Nederlandse landschappen nagebootst.
 In 2004 is dhr. Visscher het educatieve project “Op Geopad” gestart. Hiervoor zijn vele boekjes
“Op Geopad” ontwikkeld en in elk boekje staat een wandeling met uitgebreide beschrijvingen van de landschappelijke elementen in een specifiek gebied. Ook over onze omgeving zijn diverse boekjes uitgeven. Deze staan nu op de website van het Geopark.

Op de website van het Geopark staat interessante achtergrond informatie en de excursies die gegeven worden. De stichting Geopark heeft ook een nieuwsbrief.

Op Twitter is een berichtje te zien over een presentatie op de Koeheuvels :  https://twitter.com/GPHeuvelrug/status/1447275125192237058

Het komend na- of voorjaar gaat MMN een GEO-lezing en (gezins)excursie organiseren.

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »