Zoek

Lezing en fotopresentatie ‘Vier jaargetijden’ (15-10-2014)

Op 15 oktober leidt Jos Ketelaar ons met foto’s en muziek door de vier jaargetijden.
Onze natuur lijkt als vanzelfsprekend over te gaan van het ene jaargetijde naar het volgende. Toch heeft ieder jaargetijde zijn eigen sfeer, dit vind je zelfs terug in de muziek.

Het voorjaar is een seizoen met een overvloed aan bloemen, vogels en andere dieren. In deze periode brengen vogels hun jongen groot, misschien zijn de weilanden met kieviten en grutto’s wel de mooiste plekken om te zijn. Later breekt ongemerkt, maar begeleid door nevel en regen de herfst aan, de periode van vruchten en zaden. Het is ook jaarlijks het hoogtepunt van de paddenstoelen in het bos. Tot slot komt, na de herfststormen, de winter: een periode van ogenschijnlijke rust. Een landschap met sneeuw. Toch maakt in deze periode de natuur zich weer op voor het komende voorjaar.

In deze presentatie worden landschappen, plantensoorten met hun bloemen, maar ook dieren als weidevogels besproken en getoond in hun natuurlijke omgeving.

Aanvang 20.00 uur in het Dorshuis Langbroek, Prinsenplein 3 Langbroek.
Toegang is gratis.

Op deze avond worden er leuke prijzen verloot. Voor aanvang van de lezing en tijdens de pauze zijn de lootjes te koop voor de prijs van € 1,– voor 4 stuks.
Koffie en thee € 1,50
Meer informatie en routebeschrijving op doorn.groei.nl

 

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »