Zoek

Hondenpoep in de Koeheuvels

Zoals u uit bovenstaande ingezonden brief […] kunt lezen, doen de kinderen van de Jeugdnatuurgroep een oproep aan de hondenbezitters om de Koeheuvels schoon en natuurlijk te houden door te helpen de zaailingen uit te trekken.

Tijdens de laatste schoonmaakactie in de Koeheuvels viel het de kinderen op dat er veel hondendrollen in de Koeheuvels lagen. Deze uitwerpselen van de vele honden die uitgelaten worden in de Koeheuvels maken de grond te vruchtbaar waardoor de zaailingen van de vogelkers, lijsterbes, berken en vliegdennen zo snel opkomen en groeien. Deze zaailingen verdringen de heide en maken het erg moeilijk om onze mooie heide in stand te houden.

Gemeenten in Zwitserland en Oostenrijk maar ook veel gemeenten in Nederland hebben het hondenpoepprobleem op straat, op grasvelden en in natuurgebieden opgelost door het plaatsen van de Biobello bak. De werking is als volgt: de hondenbezitter pakt een zakje uit de houder en raapt de ontlasting van de hond ermee op en deponeert het in de bak.

Het is een simpel systeem, eenvoudig in het gebruik, reukloos, hygiënisch en schoon en bovendien zijn de zakjes en de inhoud biologisch afbreekbaar. Als grondstof voor de zakjes worden maïs en aardappelzetmeel gebruikt en de bak is gemaakt van recycled plastic waaronder flessendoppen. De bak, de houder en de zakjes worden gemaakt volgens het 'fair trade' principe.

Wellicht is de gemeente Maarn bereid om te helpen de Koeheuvels schoon te houden door bij de twee ingangen van de Koeheuvels een Biobello bak te plaatsen.

door: Annelies Wiersma,

begeleider van de Jeugd Natuur Groep, e-mail: j.a.wiersma@wanadoo.nl of kijk op de website waar u alles over de Biobello bak kunt lezen: www.alveoli.nl/biotechnics
 

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »