Zoek

Voorbeeldtuin, Jouw Heuvelrugtuin

Wist je dat er bij Dorpsmoestuin Maarn een stukje nationaal park ligt? Op 25 mei 2021 werd deze echte voorbeeldtuin van het project Jouw Heuvelrugtuin geopend. Het is een prachtig groene en natuurlijk ingerichte tuin, met veel streekeigen planten.

Een Heuvelrugtuin is een stukje Nationaal Park in je eigen tuin. Een Heuvelrugtuin bestaat voor minstens 60% uit groen, er wordt gifvrij getuinierd, de tuin biedt beschutting voor vogels en insecten en je vindt er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Daarmee levert je tuin een positieve bijdrage aan het klimaat, de lokale biodiversiteit en voldoende drink- en grondwater. Bestrating in een Heuvelrugtuin is waterdoorlatend, waarbij het regenwater de grond in kan sijpelen en kan worden opgenomen. Minder tegels en meer planten en bomen die thuishoren op de Heuvelrug. Zo simpel is het. Laten we met elkaar het Nationaal Park een stukje groter maken!

Op www.jouwheuvelrugtuin.nl staat veel informatie om je op weg te helpen, zoals: een lijst met geschikte planten, een checklist en hulptips. Als je de checklist volgt, kun je deze maanden beginnen met het smeden van de plannen en het doen van de voorbereidingen voor een tuin waar planten en dieren blij van worden. Eerst zien hoe een Heuvelrugtuin eruitziet? Kom vooral een kijkje nemen!

Heuvelrugtuinen is een initiatief van Nationaal Park Utrecht Heuvelrug, Natuur en Milieufederatie Utrecht en IVN Natuureducatie. Met ondersteuning van zes Heuvelruggemeenten en lokale initiatieven kan dit project gerealiseerd worden. Maarn Maarsbergen Natuurlijk draagt het project niet alleen een warm hart toe, maar organiseert ook een online cursus Jouw Heuvelrugtuin speciaal voor inwoners van Maarn en Maarsbergen! De cursus start op 1 september. Kijk op https://www.np-utrechtseheuvelrug.nl/bericht/cursus-jouw-heuvelrugtuin-voor-inwoners-van-maarn-en-maarsbergen/ voor meer informatie en aanmelden.

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »