Zoek

Verslag: Inwoners gaan aan de slag met hun Heuvelrugtuin!

jouwheuvelrugtuin

Op 27 maart gingen 13 cursisten enthousiast aan de slag om hun tuin natuurvriendelijker te maken. Inheemse planten, insecten, vogels, kleine dieren en het regenwater van het dak zijn nu welkom in deze tuinen.

In deze cursus gaan cursisten eerst hun eigen tuin onderzoeken. Bijvoorbeeld: waar schijnt wanneer en hoelang de zon; wat is het noorden en zuiden van mijn tuin; welke grond heeft mijn tuin; hoe snel zakt het regenwater weg; hoe diep zit het grondwater; welke planten en bomen passen in deze omgeving? Na grondig onderzoek werden de plannen gemaakt.

De meeste cursisten kiezen ervoor om stap voor stap de tuin aan te passen. Bijvoorbeeld: spontaan opgekomen plantjes mogen blijven staan, het gras wordt minder of minder kort gemaaid, de regenpijpen worden afgekoppeld, minder tegels, water in de tuin, een rommelplekje, en steeds iets bloeiends in de tuin.

Op 13 mei hebben we de cursus afgesloten met een bezoek aan de tuin van één van de cursisten en de voorbeeld Heuvelrugtuin bij het Beauforthuis in Austerlitz. De cursisten gingen geïnspireerd en met goede voornemens naar huis.

Lees hier een verslag in het Nederlands Dagblad van 6 mei 2023 :  Heuvelrugtuin 

De combinatie van drie cursusavonden en de onlinecursus is goed ontvangen door de cursisten. Heeft u ook belangstelling voor deze cursus Jouw Heuvelrugtuin? Kijk op https://www.np-utrechtseheuvelrug.nl of stuur een mail naar excursies@mmnatuurlijk.nl.

Gerda Schregardus
Coördinator en coach Jouw Heuvelrugtuin MMNatuurlijk.

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »