Zoek

Gijs van Roekel, erelid!

“Na gedane arbeid is het goed rusten”. Ken je die uitspraak? Deze is grotendeels van toepassing op Gijs van Roekel. Direct na zijn komst bij de Cultuurhistorische Commissie (CHC) heeft hij zich met volle overgave gestort op cultuurhistorisch graafwerk.

Zijn onvermoeide inzet leidde tot zichtbare informatie over vele objecten van cultuurhistorische waarde op de MMN-website die hij mede heeft ontwikkeld. Zo heeft hij ontzettend veel foto’s en illustraties met uitgebreide beschrijvingen voor een breed publiek toegankelijk gemaakt. Wekelijks was Gijs ook bij het Regionaal Archief in Wijk bij Duurstede te vinden. Daar stond hij ook aan de wieg van hun website en databank; hij bracht er gemeentelijke stukken van Maarn vooral uit de negentiende eeuw weer tot leven.

Zijn niet aflatende betrokkenheid bij het beantwoorden van vragen van burgers over cultuurhistorische elementen, het digitaal archiveren en voeren van het secretariaat van de CHC, het lustrum van 25 jaar MMN, enz., enz. moge ook zeker niet onvermeld blijven.

Door verslechterde gezondheid van hem en zijn levenspartner heeft Gijs tot zijn én ons verdriet moeten besluiten zijn werk voor CHC sterk te verminderen. Maar zelfs nu is een vlotte en accurate reactie op een vraag van ons of een inwoner door hem gauw gegeven.

Kortom: een bijzondere en fijne man die van onschatbare waarde is voor MMN door zijn professionele ontsluiting van de cultuurhistorische geheimen van Maarn en Maarsbergen.

Alle reden dus om Gijs in de afgelopen Algemene Vergadering, 18 april 2023, te benoemen tot erelid van MMN.

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »