Zoek

Een kwartetspel over de natuur en cultuurhistorie van Maarn en Maarsbergen

Ter ere van het jubileum van de vereniging Maarn-Maarsbergen Natuurlijk dit jaar, heeft de Cultuurhistorische commissie een kwartetspel uitgebracht.

Dit kwartetspel is tot stand gebracht door Nicole van der Schaaf, waarbij ook andere deskundigen binnen onze vereniging hun bijdrage hebben geleverd in de vorm van foto's en/of teksten.

Op de jubileumbijeenkomst is het eerste exemplaar door onze voorzitter Geert Kappe uitgereikt aan zijn voorgangster van het eerste uur, Ineke Breedveld. In de week die daarop volgde, is het kwartetspel op de basisscholen uitgereikt aan alle kinderen. Alhoewel het kwartetspel niet specifiek op kinderen is gericht, en het misschien voor hen best moeilijk te lezen en te begrijpen is, reageerden veel kinderen enthousiast. Zo riep onze dochter uit: 'Mama, alle kinderen van onze klas vinden het kwartetspel heel erg leuk!'

Verder vond verkoop van het kwartetspel plaats door boekhandel Ribberink en door Van Dijk Tweewielers Sinds 1920, in Maarsbergen. Deze verkoop verliep erg goed, maar er is nog een beperkte voorraad. Nu de herfst- en wintermaanden in zicht zijn, wordt het kwartetspel vast weer tevoorschijn gehaald en volop gespeeld. De vereniging hoopt dat dit spel bijdraagt aan het besef wat een bijzondere natuur en cultuurhistorie onze twee dorpen rijk zijn. Door te zorgen voor behoud, beheer en onderhoud, kan iedereen – niet alleen via de plaatjes – maar ook in de buitenlucht van deze natuur en cultuur genieten.

door: Gonda Laporte

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »