Zoek

DVD Libellen in Nederland

Het voorjaar komt er eindelijk aan, gisteren, op 21 maart, zag ik zowaar een vroege citroenvlinder rondfladderen! Ook het libellenseizoen gaat binnenkort beginnen; het zal er nog wel iets warmer voor moeten worden.

Voor wie iets meer wil weten van deze intrigerende en prachtige insecten is er een dvd met de titel 'Libellen in Nederland', een gezamenlijke uitgave van KNVV en Atalanta, ISBN 9789050112314.

Weia Reinboud en Tineke de Groot hebben voor deze unieke documentaire op 145 dagen gefilmd en het resultaat mag er zijn. Op de dvd treden vrijwel alle soorten van Nederland op in de volgorde waarin ze in het jaar verschijnen. Een vroege verschijning is bijvoorbeeld de vuurjuffer, een opvallende rode verschijning en ook vaak bij heel gewone tuinvijvers te zien. Deze documentaire gebruikt uitsluitend natuurgeluiden als achtergrond, waaronder het geluid van niet minder dan 87 soorten vogels.

Ga naar: www.at-a-lanta.nl/odonmap/dvd.html voor meer informatie.

door: Gijs van Roekel

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »