Zoek

De nieuwe voorzitter van de CHC stelt zich voor

Beste MMN-ers, een nieuw gezicht bij de CHC!? Nou ja, niet helemaal nieuw. Ik ben namelijk al jaren lid van MMN. Ik prik al jaren zwerfvuil. De tweejaarlijkse organisatie verzorg ik met Nel ter Kuile en ‘good old’ Jan Egbers. Ook heb ik al eens met een aantal ‘collega’s’ het lustrum van MMN mogen organiseren. En met veel plezier sta ik regelmatig takken van wilgen en elzen af te zagen, met koffie en taart van Jeltje Bijleveld als welkome onderbreking, onder de bezielende leiding van Cees van Lambalgen.
Maar toch, wie ben ik? 

Ik woon sinds 1994 in Maarn; eerst op de Raadhuislaan, naast het (inmiddels gevulde) gat en nu al weer bijna 12 jaar in een ‘boerderette’ op de Bakkersweg, waar vroeger dat schattige boerderijtje stond…. Samen met Claar Bergmans en nu zonder onze drie kinderen Marlien, Tessa en Bauke die uit studeren zijn in Delft, Utrecht en Groningen. Ik heb dertig jaar werkervaring; waarvan 11 jaar bij bureau Arcadis (als hydroloog) en 19 jaar bij twee gemeenten (Utrecht en Wijchen bij Nijmegen). Vorig jaar gaf ik er de brui aan, omdat – netjes gezegd – de synergie tussen directie (ik was directeur en adjunct gemeentesecretaris in Wijchen) en het management verdwenen was. Voorlopig ben ik nu vrij man.
Ook op andere fronten ben ik actief, als beoogd bestuurslid van De Twee Marken en als lid van de Lionsclub Maarn Maarsbergen.
Ik ben geïnteresseerd in historie en heb dat niet van een vreemde. Mijn grootvader was hoogleraar economische geschiedenis en mijn vader maakte na zijn emeritaat (hij was dominee) boekjes over de laatste kerk in Heemstede waar hij ‘stond’, beginnend met de zestiende eeuw, resultaat van eindeloze studie in archieven. Ik heb destijds getwijfeld over mijn studiekeuze: archeologie of hydrologie. Maar ik ben zelf niet zo’n graver, zoals Gijs van Roekel, Rien Pater en David Vroon dat duidelijk wel zijn. Ik ben meer van het proces en de contacten. We vullen elkaar volgens mij dus goed aan. Het voelde in ieder geval heel goed toen ik bij de laatste vergadering van de CHC van Thijs Meinders in zijn boerderij in Maarsbergen mocht aanschuiven voor onze ‘kennismaking’. Ik heb er dus echt zin in!

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »