Zoek

Buitenboek voor kinderen van 6-12 jaar

Vanaf volgend schooljaar krijgt ieder kind in groep 3 in Maarn en Maarsbergen een eigen buitenboek. Dit boek bevat 50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde in je eigen omgeving en wordt jaarlijks opnieuw aan alle schoolkinderen in groep 3 overhandigd.  

Alleen, samen of met je ouders of met school doe je alle activiteiten.  Het is een leuke uitdaging om het boek vol te krijgen voor je van de basisschool afgaat. Het boek is speciaal voor Maarn en Maarsbergen ontwikkeld. Dus je vindt er bijvoorbeeld niet alleen de activiteit “boshutten bouwen”, maar je ziet ook waar je dit het best kunt doen in Maarn en Maarsbergen. En natuurlijk staan er activiteiten die specifiek voor Maarn Maarsbergen zijn, zoals de Zanderij en het Steneneinland beleven.
Het boek komt er prachtig uit te zien. Naast de 50 activiteiten biedt het ruimte voor krabbels, tekeningetjes, notities of om dingen op te plakken. Daarmee wordt het een persoonlijk logboek, dat je je leven lang bewaart.
 

Het initiatief

Het boek is een idee van Stichting Buitenmakelaar uit Bunnik. De kinderen in gemeente Bunnik hebben in 2014 de eerste 50-dingen-boeken in ontvangst mogen nemen. (www.buitenmakelaar.nl ).  Maarn Maarsbergen Natuurlijk werkt nu samen met Stichting Buitenmakelaar om een boek te ontwikkelen voor Maarn en Maarsbergen. Een kleine werkgroep is sinds enkele maanden actief. Naast het uitzoeken welke activiteiten passen binnen onze omgeving, zijn er ook gesprekken gevoerd met de scholen en de gemeente. Op dit moment zijn we druk bezig met het werven van de fondsen.
 
       

Hulp gezocht met prijsvraag!

We zoeken nog een leuke mascotte die de lezer van het boek meeneemt naar alle activiteiten. In het boek van Bunnik is dit Kikker Stijn. De vraag is: welk dier past goed bij onze omgeving en hoe moet dit diertje heten. 
Ben je tussen de 5 en 12 jaar: stuur dan je idee voor 1 juni a.s. op naar: prijsvraag@mmnatuurlijk.nl
 
Vermeld daarbij het dier, naam en natuurlijk je eigen naam en leeftijd. Het leukste idee wordt gebruikt voor het boek en krijgt een leuke prijs!
 

Het concept

De lijst met 50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde is gebaseerd op een onderzoek van het Britse National Trust (Britse Staatsbosbeheer). Zij kwamen tot de ontdekking dat een groot deel van de kinderen de meest vanzelfsprekende dingen buiten nooit hadden gedaan: op je rug in het gras liggen en naar de wolken kijken, zwemmen in open water of appels plukken van een boom. Zij maakten als antwoord daarop de lijst met 50-dingen. 
 

 

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »