Zoek

Bagger II (Afronding)

Communicatie, daar gaat het eigenlijk altijd fout… en helaas is dat niet veranderd.

Misschien herkent u deze openingszin nog uit de vorige Modderkoning; de laatste toevoeging vertelt het verhaal van het vervolg.

de communicatie vanuit de gemeente is ondermaats gebleven. In dit geval is het de ambtenaren gelukt het punt te bereiken dat we het zat waren en vervolgens hebben we onze medewerking richting de gemeente beëindigd. Voor de bewoners hebben we de deur open gelaten, maar hier is verder geen gebruik van gemaakt.

Een informatieve wandeling met bewoners, gemeente en MMN. Naast drie mensen van de gemeente en vijf bewoners hadden Michiel en Richard hun agenda weer vrijgemaakt om onze pro-actieve benadering kracht bij te zetten. Helaas is de gemeente naar MMN de afspraken voor de zoveelste keer niet nagekomen en vonden wij het nu echt welletjes. Inmiddels zit de klus er waarschijnlijk wel op, maar is de beoogde kwaliteitsslag niet gemaakt. Alle inspanning van MMN was voor niets en de kans op een goede samenwerking tussen bewoners, gemeente en MMN is in de kiem gesmoord. Wat ons betreft zijn er in dit geval uitsluitend verliezers geweest terwijl het een uitstekende gelegenheid was om het dorpsgericht werken in de praktijk te brengen.

Alle gemaakte afspraken over het maaibeheer en inrichting van de bermen zullen zeer waarschijnlijk wel opnieuw moeten worden gemaakt omdat onze contactpersoon bij de gemeente Jan Winter een andere betrekking heeft gevonden. Hoofdzaak is dat de bagger uit de vijvers is en helaas het gros van de bevolking heeft niet in de gaten wat het alternatief had kunnen zijn.

Het blijft aanmodderen!

door: Richard Zweekhorst

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »