Zoek

Afkoppelen van Regenwater

afkoppeling regenwater

afkoppeling regenwaterWil je ook graag op een praktische manier een bijdrage leveren aan het tegengaan van de verdroging? Dit kan door het regenwater van je woning (gedeeltelijk) af te koppelen.
Maarn Maarsbergen Natuurlijk wil graag een impuls geven aan duurzaamheid. We zijn daarom op zoek naar concrete voorbeelden van huizen/panden waarvan het regenwater geheel of gedeeltelijk is afgekoppeld van het riool.

Bij een gedeeltelijke afkoppeling van regenwater kunnen regentonnen worden ingezet om een gedeelte van het regenwater op te vangen. Zodra zo’n regenton vol zit stroomt de volgende neerslag vaak alsnog naar het riool. Bij een gehele afkoppeling wordt al het water op eigen perceel gebruikt.
Kent u voorbeelden binnen Maarn of Maarsbergen laat het ons dan weten. Deze concrete praktijkvoorbeelden kunnen als voorbeeld dienen voor geïnteresseerden die ook graag met het afkoppelen aan de slag willen. We beogen een duurzaamheidsroute aan te leggen van huizen die al geheel of gedeeltelijk zijn afgekoppeld. Belangrijk is dus wel dat de eigenaren akkoord zijn dat hun huis als voorbeeld dient voor geïnteresseerden.
Wilt u de het afkoppelen van regenwater bij uw huis als voorbeeld laten zien aan anderen of heeft u vragen/interesse in het afkoppelen van regenwater neem dan contact op via
info@mmnatuurlijk.nl .

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »