Zoek
Agenda

Expeditie Achtertuin

“Op expeditie in de achtertuin” met experts en mobiel laboratorium

 

Ontdek de diversiteit van insecten, pissebedden, mieren, spinnen en andere kleine beestjes.

Twintig tuinen in Maarn en Maarsbergen worden onderzocht door experts uit Leiden met een mobiel laboratorium! Hoeveel soorten leven er in de tuinen? 


Leuk en interessant voor alle inwoners.

Vorig jaar gingen we met Luc Hoogenstein met volwassenen en kinderen op zoek naar beestjes rondom het dorpshuis de Twee Marken in Maarn. 

De deelnemers waren verbaasd wat we vonden onder de bloempotten en tussen de bladeren. 

Nu komen experts van de stichting Taxon Foundation uit Leiden naar Maarn en Maarsbergen om tuinen van inwoners te onderzoeken. 

Samen met de bewoners van het huis brengen de experts in kaart wat er leeft in de tuin.

 

Wil jij komen kijken?. 

Wil jij leren hoe je diertjes vindt en op naam brengt?

Kom dan op 8, 9, 11, 12 of 13 juni kijken in één of twee van de tuinen!

Graag dan een email naar excursies@mmnatuurlijk.nl met je naam, tel.nr, datum en tijd  (keuze uit 09:00, 11:00, 13:00, 15.00) 

 

Dit project is een initiatief van Maarn Maarsbergen Natuurlijk en GoedVolk. En wordt financieel mogelijk gemaakt door de subsidie ‘biodiversiteit’ van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Evenement Details

Taxon Foundation ‘Expeditie Achtertuin’

Met het project ‘Op expeditie in jouw Achtertuin’ in juni 2024 willen we bewoners de mogelijkheid bieden hun achtertuin samen met experts te gaan ontdekken. De experts nemen een mobiel laboratorium vol buisjes, Petri schaaltjes, netten en microscopen mee. 

Experts leren de deelnemers hoe je kleine diertjes kunnen vinden en helpen met het op naam brengen ervan, zodat zij na die week de kennis en kunde hebben om de natuur rond hun huizen zelf te blijven onderzoeken’.