Zoek
jouwheuvelrugtuin
27 apr

Zomerfestival

Zomerfestival op het 5 mei plein in Maarn Op zaterdag 8 juni organiseert de middenstand het zomerfestival op het 5 mei plein. MMNatuurlijk is er ook met Expeditie Achtertuin.

Meer details
22 apr

De symfonie van de biodiversiteit

Een uniek educatie project en ontdek de Symfonie van de biodiversiteit is te bezoeken van 4 tot 27 juni in het Cultuurhuis Doorn. De symfonie is een initiatief van de themagroep biodiversiteit van GoedVolk en in samenwerking met MMNatuurlijk. Financieel mogelijk gemaakt door RNHB Foundation en de Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Meer details
23 mrt

Expeditie Achtertuin

“Op expeditie in de achtertuin” met experts en mobiel laboratorium Ontdek de diversiteit van insecten, pissebedden, mieren, spinnen en andere kleine beestjes. Twintig tuinen in Maarn en Maarsbergen worden onderzocht door experts uit Leiden met een mobiel laboratorium! Hoeveel soorten leven er in de tuinen?

Meer details
12 mrt

Open Heuvelrugtuin route

Na het succes van vorig jaar organiseert Stichting GoedVolk op zaterdag 29 juni weer een Open Heuvelrugtuinen Route! Hiervoor kunnen inwoners zich inschrijven om (elkaars) tuinen te bekijken en de openbare Heuvelrugtuinen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Meer details
09 mrt

Stop de 4e route

Het burgerinitiatief Stop4deroute! organiseert een informatieavond. Aanmelden kan via: uh@stop4deroute.nl of 06-19552803. Je wordt van harte aanbevolen om tijdens deze avond informatie op te doen en je mening over dit onderwerp te vormen! op woensdagavond 24 april van 19.30 tot 21.30 uur in De Twee Marken

Meer details
03 mrt

Lezing over Permacultuur door Folkert Nijboer

Samen met de natuur je (voedsel)tuin onderhouden. Waar ik het omspitten van de moestuin van huis uit heb meegekregen, is dit bij permacultuur uit deze boze. Maar hoe dan wel? Hoe zorg je voor een gezonde bodem? Kom naar deze lezing!

Meer details
15 feb

Interessante natuurfilm bij het filmhuis

Een interessante natuurfilm bij het Maarn filmhuis i.s.m. MMNatuurlijk. De naam van de film wordt kort van tevoren bekend gemaakt. Filmhuis Maarn is een initiatief van Maarn Actief: www.maarnactief.nl

Meer details
15 feb

Joris Hellevoort, boswachter, vertelt over markante bomen in Maarn

De boswachter Joris Hellevoort verdiept zich in markante bomen en vertelt er prachtige en levendige verhalen over. In zijn boek 'de wortels van ons land' neemt hij je mee op reis naar beroemde bomen in Nederland. Vorig jaar hebben inwoners van Maarn en Maarsbergen foto’s en verhalen gemaakt van 40 markante bomen. Joris Hellevoort kiest enkelen bomen uit en vertelt zijn verhaal.

Meer details
10 feb

cursus “Jouw Heuvelrugtuin”

Cursus ‘Jouw Heuvelrugtuin’ Samen natuurlijk en gebiedseigen leren tuinieren; Tover jouw tuin om tot een Heuvelrugtuin onder begeleiding van heuvelrugtuincoach Barbara van de Sande. Tijdens 5 fysieke bijenkomsten en 5 online e-learning modules.

Meer details