Zoek

Zwerfvuilactie (1-11-2003)

Hopelijk is het u allen opgevallen. Maarn en Maarsbergen zijn op 1 november weer een stukje schoner geworden. Met zo’n 16 mensen werden op deze zaterdagochtend de handen uit de mouwen gestoken. Opvallend gekleed in (geleende) felgekleurde hesjes en met de handige prikstokken in de hand werd in een groot gebied in en rondom Maarsbergen zwerfvuil opgeruimd.

Onder de vrijwilligers was ook een groot aantal bestuursleden van de ‘Vereniging Maarn-Maarsbergen Natuurlijk’. Voorafgaand aan de actie werd door het Rabo-Coöperatiefonds een cheque uitgereikt voor de aanschaf van veiligheidshesjes voor de zwerfvuilacties. Deze hesjes worden voortaan bij iedere actie ingezet voor de veiligheid van de vrijwilligers. Door de goede opkomst konden drie groepen worden gevormd, die vanuit de brandweerkazerne in Maarsbergen ieder een richting uit gingen. Dit wil zeggen dat naast de Tuindorpweg en de ‘kern’ van Maarsbergen ook de wegen richting Woudenberg en Leersum zijn opgeruimd. Vooral rondom de afritten van de snelweg was het bar en boos met de hoeveelheid vuil. Na afloop werd nog een kopje koffie geserveerd door de brandweercommandant en konden de deelnemers terugkijken op een geslaagde actie. Binnenkort zal de werkgroep ‘Maarn Maarsbergen Schoon’ de actie evalueren en nadenken over de acties in 2004.
De volgende acties zijn gepland voor de zaterdagen 13 maart en 9 oktober 2004. U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een volgende actie. Het kost u maar 1½ uur en ook uw deelname zal bijdragen aan een schoner Maarn en Maarsbergen.

Natasja v.d.Lagemaat
Lid werkgroep ‘Maarn Maarsbergen Schoon’ en milieucoördinator gemeente Maarn
e-mail: n.vdlagemaat@milieudienst.nl

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »