Zoek

Werken in het Landschap (28-02-2009)

Zaterdag 28 februari was al weer de laatste werkdag van dit seizoen. Er was dit maal een prima opkomst van 20 personen, ondanks een aantal afzeggingen wegens ziekte. Deze keer werd er hard gewerkt in de Venen in Maarn Zuid.

De koffie

Jeltje Bijleveld was gelukkig weer paraat met koffie en chocomel. Virga Lipman kwam wederom met vier sterren appelgebak in de Venen. En als klap op de vuurpijl werd er na afloop van het werk heerlijke erwtensoep met broodjes geserveerd door Jeltje en Riet Goverde. Het leek wel een vier sterren restaurant in de Venen!

Het weer

Na een natte vrijdag was het vandaag gelukkig droog. Er was sprake van een duidelijke weersverbetering. In het begin was het zelfs wat klam en mistig. Later kwam er meer wind. De beloofde zon hebben we net niet gezien. Al met al was het tijdens het werk zeer aangenaam en er waren vele zwetende hoofden te zien.

Het werk

Dit was echt achterstallig onderhoud, zodat het vrij zwaar werk was. Maar ondanks het zware werk was de sfeer uitstekend, er werd ook veel bijgepraat zodat de sociale contacten en het landschap een goede ochtend hebben gehad in de Venen.

Bijzonderheden

Omdat het om behoorlijk zwaar werk gaat, is niet alles gelukt. We proberen het nogmaals met een groepje landschapsbeheerders van Landschap Erfgoed Utrecht. Die komen met een paar motorzagen en zullen de bomen her en der een beetje fatsoeneren en afwerken. Ook Evert Legemaat kwam ons helpen. Hij is opgegroeid in de Venen op het andere boerderijtje. Ook zijn vader Kees Legemaat (89) kwam op de fiets even een kijkje nemen. Hij woont sinds een jaar in het dorp.

Openhaard hout

Wederom is er behoorlijk veel dik hout beschikbaar voor de liefhebbers. Daarbij gaan allen die meegewerkt hebben natuurlijk voor. Is het na enkele weken nog niet weg dan komen anderen ook in aanmerking.

 

Tenslotte

Dit was voor dit werkseizoen de laatste werkdag en we gaan genieten van de aankomende lente en zomer. Wel hopen we bij gunstig weer op 7 maart nog de stapel snoeihout te gaan verbranden die aan de Griftdijk ligt bij onze werkplek van 24 januari. Wie zich even wil komen warmen is welkom. Wel zelf de koffie meebrengen deze keer. Voor alle anderen een heel fijne zomer gewenst en we hopen je terug te zien in november!

door: Cees van Lambalgen

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »