Zoek

Werken in het Landschap (27-01-2007)

Verslag werkdag zaterdag 27 januari 2007
Locatie: aan de Meentsteeg het onverharde deel

Aanwezig: Jaap de Bruin, Douwe de Bruin, Joke de Bruin, Arwin Valkenburg, Willem ten Bolscher, Cor Bergeijk, Henk Verweij, Stefanie Verboon en familielid (zelfs uit Tsjechië), Geert Kappe, Jan Prins, Jeltje Bijleveld, Bertjan Sneller en zoon, Wim Arendsen en Kees van Lambalgen.

Afgemeld: Han Overkamp, Peter de Munck Nortier

De Koffie werd wederom weer uitstekend verzorgd door Jeltje die bovendien daarna ook nog meewerkte met het knotten en opruimen.
Fotograaf: Kors Pater is met zijn fototoestel rond geweest

Het weer was uitstekend zelfs boven verwachting, temperatuur ongeveer zes graden en de zon was er regelmatig bij, wat wellicht de reden was voor een prima sfeer (beetje lentesfeer). Dat was ook wel nodig want het werk was behoorlijk zwaar, ik heb de ringen in de takken geteld en kwam op takken van twaalf jaar oud en dat hebben we denk ik nog nooit meegemaakt, het behoort max 6 jaar te zijn. Maar er waren enkele doordouwers, ja ik bedoel Douwe en Arwin en Willem en Jaap en Bertjan die met veel inzet de dikste takken te lijf gingen. Gelukkig zijn er geen ongelukken gebeurd en we hebben nog wat veiligheidsformulieren uitgedeeld aan de nieuwe landschapsbeheerders.

Planning: De volgende werkdag gaan wij op deze plek verder, maar dan gaan wij niet meer de boom in. Na overleg met Jaap hebben we besloten om een ploeg van Landschapsbeheer Utrecht een dagje met motorzagen te laten stoeien, zodat wij de volgende keer gaan vuurtje stoken en natuurlijk alles opruimen wat nog een hele klus zal zijn, willen wij alles om 12 uur weg hebben. Mocht dat niet lukken dat houden we de volgende zaterdag als reservedag.

Allen bedankt voor de inzet en voor de prima sfeer.

De volgend dag is 24 februari 9-12 uur.

Groet, Kees van Lambalgen
 

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »