Zoek

Werken in het Landschap (26-01-2013)

Op  zaterdag  26 jan 2013 is er gewerkt aan de knotbomen langs de Meensteeg. Deze keer was er een klein groepje van 8 vrijwilligers. 

Het  weer

Werken in de sneeuw en volgens de verwachting was er sneeuw op komst. En dat klopte helemaal vanaf ongeveer half twaalf begon het steeds harder te sneeuwen. Mede door de aantrekkende wind hoog tijd om te stoppen.

De Koffie

in deze barre omstandigheden was onze koffiepauze zeer gewenst, Jeltje bedankt en zelfs de Maarsbergse appeltaart was weer present (Virga) We misten een plekje uit de wind, en helaas was het vuur nog niet op sterkte .

Het werk

Een rij van ongeveer 20 stuks knotbomen, moesten nodig weer geknot worden. Het was behoorlijk koud, maar erger was het bouwland met de zeer ongelijke diepe bevroren sporen , waar je dan ook nog doorheen zakte als je pech had, met natte voeten.
Dus het werk was deze ochtend niet gemakkelijk. 

Onze hoop om snel een warm vuur te maken, zat ondanks verwoede pogingen van Stefanie ook erg tegen, pas na de koffie kwam na een derde poging een redelijk vuur.  Al met al , een compliment voor de aanwezigen, dat ondanks dit alles de sfeer uitermate goed was, in deze barre omstandigheden !!!!

Opmerkelijk

  • Diverse malen vloog er een spierwitte zilverreiger langs, die hier de laatst tijd rond zwerft , een fraai gezicht (witte vogel in witte sneeuw)
  • Toen ik om 3uur even terug ging om het vuur wat aan te schuiven, was alles volledig uit gegaan !!
  • Toen zag ik voorbij de laatst geknotte boom opeens twee prachtige reeën uit de ruigte komen en die liepen in de sneeuw met weinig haast naar achteren (hebben deze reeën daar de hele ochtend gelegen vroeg ik mij af ???

 

door: Kees van Lambalgen.

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »