Zoek

Werken in het Landschap (25-02-2012)

Het weer.

Het was een zeer fraaie dag. In het begin was het wat nevelig en fris, maar later kwam de zon er bij. Het leek wel lente, dat hoorde je ook aan de vogels.

De Koffie.

Jeltje was weer zeer actief. Zij begon met koffie met appelgebak van Virga. Na twaalf u was Jeltje alweer present met overheerlijke erwtensoep. Jeltje en Virga weer bedankt!

Het werk.

Er moesten nog acht wilgen geknot worden en er moest een enorme stapel takken verbrand worden. Bovendien moesten er nog een hoeveelheid takken versleept worden naar de brandstapel. Het was dus een gevarieerde werkdag. Door het prachtige weer zat de stemming er goed in, en met de goede zorgen van Jeltje Bijleveld en Joke de Bruijn was het weer een genot om met deze gezellige club te werken in het fraaie landschap van Maarsbergen.

Bijzonderheden.

Er was veel te doen, vooral de brandhoop was een hele klus. Jaap, Arwin en Walter hebben er veel aan gedaan om de hoop op tijd op te branden. Maar toen draaide de wind in de richting van enkele zeer brandbare zaken vlak in de buurt. Dat leverde gevaar voor brand op. Door de aanhoudende vlagerige wind hebben we toen helaas moeten besluiten om het vuur te doven om brandschade verderop te voorkomen. Er moet jammer genoeg dus nog een keer gebrand worden om het restant van de brandstapel hier weg te krijgen. Gelukkig kreeg ik diverse spontane aanmeldingen om daarbij te komen helpen. Ik probeer nu met spoed een nieuwe brandvergunning te regelen die voor 3 of 10 Maart geldig is om en bij gunstige wind met de pyromanen van MMN de klus te klaren. Na 15 maart wordt er tot 15 augustus geen stookvergunning meer verleend, dus het wordt nog spannend.

door: Cees van Lambalgen

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »