Zoek

Werken in het Landschap (17-11-2011)

Het weer.

Er was de hele afgelopen week veel neerslag gevallen, maar deze ochtend was het prachtig zonnig weer met weinig wind. Er waren diverse grote groepen ganzen te zien tegen een blauwe lucht. Het was geweldig weer om buiten aan het werk te zijn.

Het werk.

Op 12 november van het vorig jaar waren we ook al aan de Griftdijk en daar hebben we dus het werk weer opgepakt. Er moesten nog dertig wilgen geknot worden. Dat is niet helemaal gelukt, voor de volgende keer blijven er nog een stuk of zes over. We hebben een extra brandhoop gemaakt aan de overkant van de Grift.

Bijzonderheden.

De werkgroep landschapsbeheer bestaat uit ongeveer twintig personen. Een aantal van hen is er bijna altijd en er zijn er een paar die de organisatie van deze dagen op speciale wijze ondersteunen. Het is tijd om deze leden eens in het zonnetje en de bloemen te zetten!

In de eerste plaats Jeltje Bijleveld, een zeer trouw en actief lid die altijd met koffiekannen en zware tassen aanwezig is. Ze is zeer bescheiden en je kunt altijd op haar rekenen, één telefoontje is genoeg!

In de tweede plaats Jan Prins. Hij is één van onze oudste deelnemers, maar toch is hij bijna altijd aanwezig. Bovendien is hij altijd goed gemutst en mede daardoor een zeer gewaardeerd lid van onze landschapsclub.

Ten derde Virga Lipman. Zij heeft inmiddels talloze heerlijke appeltaarten gebakken, deze in feestelijke fietstassen naar de werklocaties vervoerd en uitgedeeld. Ze heeft er plezier in en dat straalt ze ook uit, waardoor de pauzes altijd een feest zijn. Daarnaast is ze vaak in de weer met het verslepen van takken.

door: Cees van Lambalgen

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »